İsrail barbarlığı

Düzenleyen:
İsrail barbarlığı

DÜNYA Haberleri

İki gündür Gazze’yi bombalayan İsrail, 13 Filistinliyi şehit etti. Saldırılara karşılık veren İzzeddin el-Kassam Tugayları ise İsrail topraklarına 380 füze fırlattı.

İsrail, haksız bir şekilde abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’nde iki gündür bütün dünyanın gözü önünde katliam yapıyor. Önceki gün sınırı geçerek Hamas’ın bir liderine suikast düzenleyen İsrail, barbarlığına devam ediyor. Suikast için giden timdeki bir İsrail askerinin ölmesi üzerine saldırıların şiddetini artıran İsrail, sabaha kadar Gazze’ye bomba yağdırdı. İsrail ordusu, “saldırı hazırlığında olan Hamas’a ait hedefleri vurduk. Toplam 150 hedefi imha ettik” açıklamasında bulunurken bombalanan yerlerin bakanlık binası, El Aksa Televizyonu binası olması dikkat çekti. Saldırılarda hedef alınan binalara en az 10 füze atan İsrail, 6 Filistinlinin şehit olmasına 20’sinin de yaralanmasına yol açtı. Gazze’de okullarda eğitime ara verilirken kamu kurumlarındaki çalışanlara izin verildi.

HAMAS’TAN KARŞILIK

İsrail’in saldırılarına karşılık veren Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise, İsrail topraklarına 380’e yakın füze fırlattı. Füzelerden yaklaşık 100’ü, İsrail’in Demir Kubbe adlı savunma sistemi tarafından imha edildi. Geri kalanların büyük kısmı boş arazilere düşerken, İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı Askalan’da (Aşkelon) bir binaya roket düşmesi sonucu 1 İsraillinin öldüğünü, 1’inin ise ağır yaralandığını açıkladı. İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (Makan) ise İsrail’in güneyine atılan roketlerden birinin içinde İsrail askerlerinin bulunduğu otobüse isabet etti. Otobüsteki 30 askerin yaralandığını duyurdu.

‘DURDURUN’ ÇAĞRISI

İsrail’in katliamına başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Saldırılar İsrail’in hukuk tanımaz, zorba ve işgalci tutumunu bir kez daha göstermiştir. İsrail, Gazze halkına yönelik bu saldırıları derhal durdurmalıdır” derken, Avrupa Birliği (AB), artan gerilimin endişe verici olduğunu belirterek bütün şiddet içerikli faaliyetlerin acilen sonlandırılması çağrısında bulundu. Rusya Dışişleri Bakanlığı da durumun kötüleşmesi sebebiyle İsrail ve Filistin’i ateşkes rejimine çağırdıklarını duyurdu.

İran, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının durması ve masum sivillerin korunması için uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yaparken Ürdün ve Mısır da saldırıların durdurmasını istedi.

KATLİAM TOPLANTISI

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere güvenlik kabinesini topladı. Başbakan Netanyahu başkanlığında toplanan güvenlik kabinesinde Gazze’de yaşanan son durum ve İsrail’in atacağı yeni adımlar masaya yatırıldı. Başkent Tel Aviv’deki İsrail Ordusu Genel Merkezindeki toplantıya Savunma Bakanı Avigdor Liberman ve Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot’un da aralarında bulunduğu üst düzey güvenlik yetkilileri katıldı.

MISIR ARAYA GİRDİ ATEŞKES SAĞLANDI

Hamas ve İslami Cihad Hareketi’nin silahlı kanatlarının yer aldığı Filistin Direniş Grupları Ortak Operasyon Odası, Mısır'ın ara buluculuğunda İsrail ile ateşkese varıldığını duyurdu. Açıklamada, İsrail’in ateşkese bağlı kaldığı sürece kendilerinin de buna uyacağı belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...