Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Yüzyılın Anlaşması henüz masaya gelmedi'

Düzenleyen:
'Yüzyılın Anlaşması henüz masaya gelmedi'

DÜNYA Haberleri

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Yüzyılın Anlaşması planının henüz masaya gelmediğini söyledi.

Ürdün'e düzenlediği bir günlük ziyaret kapsamında başkent Amman'da  Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile ortak basın toplantısı düzenleyen Le Drian,  "Yüzyılın Anlaşması henüz masaya gelmedi. Bu konuda yapılan bazı açıklamalar var  ama ortada somut bir şey yok. Biz, iki devletli çözüme ulaşmak için uğraşıyoruz."  dedi.

Le Drian, Filistin'deki mevcut durumun barışçıl çözümü tehlikeye  attığını belirterek, Ürdün'ün bu konuda merkezi bir rol oynadığını vurguladı.

Ürdün ile periyodik olarak gerçekleştirdikleri görüşmelerin iki ülke  arasındaki derin ilişkilerin bir yansıması olduğuna işaret eden Le Drian,  görüşmede öncelikli olarak Suriye konusunu ele aldıklarını söyledi.

"Önceliğimiz DEAŞ'ın kökünü kazımak ve Orta Doğu'nun tam anlamıyla  istikrara kavuşması. Bu nedenle Suriye krizine çözüm bulmak için bıkmadan  usanmadan çalışmaya devam edeceğiz." diyen Le Drian, DEAŞ'a karşı savaşın sona  ermediğini, örgütün çökertildiğini düşünenlerin yanıldığını kaydetti.

Suriye'de Beşşar Esed'in yönetimde kalmasıyla ilgili soruya Le Drian,  "Sanırım bunun şartlarını ortaya koydum. Bu, saygın ve şeffaf seçimlerle  olabilir. Esed aday olacak olursa gelecekleri için karar verecek olanlar  Suriyeliler olacaktır. Bu da ancak seçim ve anayasa düzenlemesiyle olabilir.  Bütün Suriyelilerin temsilcilerini seçmek üzere oy kullanması gerekir." şeklinde  cevap verdi.

Safedi ise Fransız mevkidaşıyla gerçekleştirdiği görüşmede ikili  ilişkiler, Filistin meselesi ve Suriye krizini ele aldıklarını ifade etti.  Ürdün'ün 1.3 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığını aktaran Safedi,  Suriyelilerin mümkün olan en kısa sürede ülkelerine dönmesini teşvik ettiklerini  dile getirdi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Ürdün'e gelen Le Drian,  Safedi'den önce Ürdün Kralı 2. Abdullah ile görüşmüştü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...