ABD Başkanı Trump’tan küstah tehdit

ABD Başkanı Trump’tan küstah tehdit

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump, teröristleri korumaya devam ediyor. Trump, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna operasyon hazırlığına ilişkin açıklama yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, "DEAŞ'ın mülki halifeliğinin kalan az kısmını sert ve birçok yönden vurmaya devam ederken uzun zamandır gerçekleşmesi gereken Suriye'den çekilmeye başlıyoruz. Tekrar toparlanırsa yakınlardaki üslerden tekrar saldıracağız." ifadesini kullandı.

ABD'nin Suriye'den çekilme sürecine ilişkin tartışmalar devam ederken Trump'tan tepki çeken bir açıklama geldi.

ABD Başkanı Trump’tan küstah tehdit

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Trump, "DEAŞ'ın mülki halifeliğinin kalan az kısmını sert ve birçok yönden vurmaya devam ederken uzun zamandır gerçekleşmesi gereken Suriye'den çekilmeye başlıyoruz. Tekrar toparlanırsa yakınlardaki üslerden tekrar saldıracağız. Kürtler'e saldırırlarsa Türkiye'yi ekonomik olarak mahvedeceğiz. 20 millik güvenli bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtler'in de Türkiye'yi provoke etmesini istemiyoruz. Rusya, İran ve Suriye, ABD'nin doğal düşmanları DEAŞ'ı Suriye'de imha etmesinin uzun dönemde faydalananları olacak. Biz de faydalanacağız ama şu anda askerlerimizi eve getirme zamanı. Sonsuz Savaşları Bitireceğiz." ifadelerini kullandı.

İBRAHİM KALIN'DAN TRUMP'A CEVAP

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın Trump'ın twitter'dan yaptığı açıklamalara cevap verdi. Kalın Twitter'dan, "Sn Trump, teröristler ortağınız ve müttefikiniz olamaz. Türkiye ABD'den stratejik ortaklık yükümlülüklerini yerine getirmesini bekliyor. Kürtleri, PKK ve onun Suriye kolu PYD/YPG ile eş tutmak ölümcül bir hata." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump’tan küstah tehdit

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...