Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alman hükümeti 2019 büyüme tahminini düşürdü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Alman hükümeti 2019 büyüme tahminini düşürdü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Almanya Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2019 başında açıklanan 1.0 ekonomik büyüme tahminlerinin 0.5’e düşürüldüğü belirtildi.

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, 2019 yılı büyüme tahminlerinin düşürüldüğünü açıkladı. Altmaier, büyüme oranlarının 0.5 seviyesine düşürüldüğünü bunun en önemli etkenlerinin ise uluslararası piyasalardaki belirsizlik ile İngiltere'nin Avrupa Birliği üyeliğinden çıkması olduğunu ifade etti. 
2020'de Almanya'nın büyüme oranında yüzde 1.5'lik bir artış beklediklerini belirten Ekonomi Bakanı Altmaier, “Almanya'daki ekonomik gelişme geçen yılın ortasından bu yana durağanlaştı. Önümüzdeki yıl bunun aşılacağını iyi haber olarak verebilirim. İnşaat sektöründe ciddi bir canlanma var. Vergiler, harçlar ve bürokrasi konusundaki yapısal rahatlamaya doğru adımlar atılıyor" ifadeleriyle gelecek yıl için olumlu sinyaller aldıklarını söyledi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...