Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Devrik lider Ömer el-Beşir cezaevinde

Devrik lider Ömer el-Beşir cezaevinde

DÜNYA Haberleri

Darbe ile görevden alınan Sudan Cumhurbaşkanı el-Beşir başkent Hartum’un kuzeyindeki Kober Cezaevine götürüldü.

Sudan’da aylardır süren gösterilerin ardından ordu tarafından gerçekleştirilen darbe ile görevden alınan ve ev hapsinde tutulan eski cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir’in cezaevine gönderildiği belirtildi. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Beşir’in gece geç saatlerde başkent Hartum’un kuzeyindeki yüksek güvenlikli Kober Cezaevine nakledildiği bildirildi. Beşir liderliğindeki Ulusal Kongre Partisi (UKP) üyeleri ile bazı iş adamları da yakalanarak cezaevine gönderildi. Yerel basında yer alan haberlerde, Meclis Başkanı İbrahim Ahmed Ömer’in Katar dönüşü Hartum Uluslararası Havaalanı’nda gözaltına alınarak aynı cezaevine gönderildiği belirtildi. Söz konusu haberlerde ayrıca cezaevine gönderilen kişiler arasında eski Hartum Valisi Abdulrahman Hazır, Sudanlı iş adamları Cemal el-Vali, Abdulbasit Hamza ve Cemal Zamkan ile eski Savunma Bakanı Abdurrahim Muhammed Hüseyin’in de bulunduğu kaydedildi.

HALKTAN DIŞ DESTEĞE TEPKİ
Sudan’da Genelkurmay Karargâhı önünde devrik lider Ömer el-Beşir rejiminin tamamen tasfiyesi ve sivil yönetime geçiş talebiyle 11 gündür eylemlerini sürdüren protestocular, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır’dan gelen destek açıklamalarına tepki gösterdi. Protestocular, kimsenin iç işlerine karışmasını istemediklerini, kimseden yardım beklemediklerini belirterek “Mısır, BAE ve Suudi Arabistan. Yardımınızı istemiyoruz” yazılı pankartlar taşıdı. Bir diğer pankartta ise “Mısır aracılığıyla BAE ve Suudi Arabistan müdahalesine hayır. Suudi Arabistan ve Mısır’ın desteğini istemiyoruz” ifadeleri yer aldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...