Almanya Irak'taki askeri faaliyetlerini askıya aldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Almanya Irak'taki askeri faaliyetlerini askıya aldı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Almanya, bölgedeki gerginlikler nedeniyle Irak'taki askeri eğitimini askıya alıyor.

Alman Basın Ajansı Deutsche Presse-Agentur'ın (DPA) haberine göre, Almanya, bölgedeki artan gerilimler nedeniyle Irak askeri eğitim programına katılımını askıya alıyor. 
Günün erken saatlerinde Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı, acil durumlarla ilgili olmayan tüm Amerikan hükümet yetkililerinin Irak'tan ayrılmasını emretti. Açıklama, ABD Merkez Komutanlığı'nın, bölgedeki İran kuvvetlerinin ciddi tehditlerinden sonra Irak’ta ve Suriye’deki ABD kuvvetlerinin yüksek seviyede alarm durumuna getirildiğini açıklamasından bir gün sonra geldi. 
ABD, Mayıs ayının başlarında, USS Abraham Lincoln uçak gemisi taarruz grubu ile bir bombardıman görev gücünü Tahran'a net ve açık bir mesaj göndermek için Orta Doğu'ya göndereceğini bildirmişti. 
ABD Savunma Bakanlığı Vekili Patrick Shanahan, geçtiğimiz hafta Patriot füze savunma sisteminin ve USS Arlington'ın (LPD-24) Orta Doğu'ya konuşlandırılmasını onaylamıştı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...