Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiliz Savunma Bakanlığından 'İran' açıklaması

Düzenleyen:
İngiliz Savunma Bakanlığından 'İran' açıklaması

DÜNYA Haberleri

İngiltere Savunma Bakanlığı, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun komutan yardımcısı İngiliz Tümgeneral Chris Ghika’nın, "bölgedeki İran tehdidinin artmadığı" yorumuna ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ghika’nın Irak ve Suriye’de  DEAŞ’la mücadeleye odaklanmış ABD öncülüğündeki koalisyon gücünün bir yetkilisi  olarak  konuştuğuna işaret edilerek, "Yorumları, günlük askeri operasyonlara  dayalıdır ve odaklandığı tek konu da DEAŞ’ı kalıcı bir şekilde yenilgiye  uğratmaktır." ifadeleri kullanıldı.

Ghika’nın Pentagon’da verdiği brifingde, "Dünyanın bu bölümünde ABD ve  koalisyon güçlerine yönelik bir dizi tehdit var. Her zaman oldu, bu nedenledir ki  güçlerimizi korumaya dönük sağlam bir dizi tedbirimiz bulunuyor." sözlerinin  hatırlatıldığı açıklamada, "İngiltere çok uzun süredir İran’ın bölgedeki  istikrarı bozucu faaliyetleriyle ilgili kaygılarını açıkça ortaya koyuyor.”  değerlendirmesi yapıldı.

CENTCOM'dan yalanlama

Ghika, dün video konferans yoluyla Pentagonda yaptığı açıklamalarda,   "Irak ve Suriye’de İran destekli güçlerin artan bir tehdidi söz konusu değil.  Onların varlıklarından haberdarız ve onlarla birlikte birçok grubu da izliyoruz  çünkü içinde bulunduğumuz ortam bu." açıklamasını yapmıştı.

ABD Merkez Kuvvetler  Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada,  Ghika’nın değerlendirmeleri yalanlanmıştı.

CENTCOM Sözcüsü Albay Bill Urban, yazılı açıklamasında, "Koalisyon  Komutanı Yardımcısının açıklamaları, ABD ve müttefiklerinin elindeki İran  destekli güçlerin bölgedeki tehditlerine yönelik istihbaratla ters düşüyor."  ifadelerine yer vermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...