Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Belçika Dışişleri Bakanı: AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var

Belçika Dışişleri Bakanı: AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var

DÜNYA Haberleri

Belçika Federal Parlamentosu’nda Avrupa Akademik Çalışmalar Merkezi (Euro Academic / EASC) adlı düşünce kuruluşu tarafından düzenlenen panelde, ‘AB’nin Geleceği ve Genişleme Politikası’ kapsamında ‘Türkiye’ ele alındı. Panelde konuşan Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Türkiye’nin göçmen krizinde oynadığı rol ile Avrupa’nın istikrarını sağladığını söyledi.

Avrupa Akademik Çalışmalar Merkezi’nin 10. Kuruluş yıldönümü nedeniyle Belçika Federal Parlamento binasında düzenlenen panele, Federal Meclis Başkan Yardımcısı Françoise Schepmans ev sahipliği yaptı. Moderatörlüğünü Euro Academic Başkanı Mustafa Ulusoy’un yaptığı panelde Brüksel Üniversitesi öğrencilerini temsilen hukuk fakültesi öğrencisi ve Liberal Öğrenciler Birliği Başkanı Laura Hidalgo ve Müstakil Sanayi ve İş Adamları Derneği MÜSİAD Belçika Başkanı Hayri Apaydın konuşmacı olarak katıldı.

DIŞİŞLERİ BAKANI: AB’NİN TÜRKİYE’YE İHTİYACI VAR

Panelde açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Schepmans, AB ile Türkiye arasındaki soğukluğun acilen sona ermesi ve AB’nin Türkiye’ye üyelik statüsü vermesi gerektiğini vurguladı. Panele onur konuğu olarak katılan Dışişleri Bakanı Didier Reynders ise AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu, bunu sığınmacı krizi ve NATO bünyesinde çok net görüldüğünü, bizzat kınadığı 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında normalleşme süreciyle birlikte AB ile Türkiye arasında yakın işbirliğinin güçlenmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye ile Belçika arasındaki ikili ilişkilere de değinen Dışişleri Bakanı, Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkilerde daha ileriye gitmek istediklerini, Belçika’ya daha fazla Türk yatırımcı beklediklerini söyledi.

Panelde iş dünyası adına konuşan MUSİAD Belçika Başkanı Hayri Apaydın ise, Türk işadamlarının yaşadığı vize sorunlarına dikkat çekti.

REYNDERS: TÜRKİYE İLE ARAMIZDA GÜÇLÜ BİR STRATEJİK ORTAKLIK VAR

Panel sonrası DHA’ya konuşan Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders “Bu programa katılmak beni memnun etti, ikili ilişkilerin önemi büyüktür. Bildiğiniz gibi Türkiye ziyaretinden yeni geldim. Türkiye ile Belçika arasında yıllardır güçlü bir stratejik ortaklık var, son günlerde AB ile Türkiye arasında bir durgunluk var fakat bunun da zamanla aşılacağına inanıyorum” dedi.

ULUSOY: VİZE VE DİĞER SORUNLARIN AŞILACAĞINA İNANIYORUZ

Panel sonrası DHA’ya konuşan EASC Başkanı Mustafa Ulusoy, “Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders toplantımıza katılarak, onur konuğumuz oldu. Belçika ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerden söz etti. Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerinin yeniden canlanması konusunu desteklediğini ve bunun altını çizdi. Ekonomik ve siyasi anlamda ilişkilerin genişletilmesini istediklerini ve buna dair Belçika’nın projeler hazırlandığını söyledi. Biz de Euro Academic olarak aynı fikirleri benimsiyor ve destekliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde vize sorunu ve diğer sorunların aşılacağına inanıyoruz. Türkiye’nin, AB üyelik sürecinde desteklenmesi gerekmektedir. Belçika ile ikili ilişkilerin güçlendirilmesi iki ülkenin de yararınadır. Uygulanan vize engellerinin kaldırılması gerekmektedir ve AB ile Türkiye arasındaki AB fonlarının kullanılmaya devam edilmesi gerekir” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...