Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: 'ABD bölgeyi terk etmeli'

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İran Cumhurbaşkanı Ruhani: 'ABD bölgeyi terk etmeli'

DÜNYA Haberleri  / İHA

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile görüşmesinde bölgenin istikrar ve güvenliği için ABD’nin bölgeyi terk etmesi gerektiğini söyledi.

Şangay İşbirliği Toplantısı’na katılmak üzere Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile bir araya geldi. İran ile Afganistan arasında özel bir ekonomi grubunun kurulması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Ruhani, Afganistan ile ilişkileri geliştirmek istediğini ifade etti. Bölgedeki son gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulunan Ruhani, bölgedeki istikrar ve güvenliğin korunması için ABD’nin bölgeyi terk etmesi gerektiğini söyledi. 

Bişkek’te düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Liderler Zirvesi’ne Çin, Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Pakistan’ın devlet başkanı ve Hindistan’ın başbakanı katıldı. Zirvede Afganistan, Belarus, İran ve Moğolistan liderleri de gözlemci sıfatıyla katıldı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...