Abdülhamid Han'ın hayali gerçek oldu

Abdülhamid Han'ın hayali gerçek oldu

DÜNYA Haberleri

Somali’nin başkenti Mogadişu’daki Sağlık Bilimleri Üniversitesi Somali Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulunda mezuniyet töreni düzenlendi.

Törende, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında meslek yüksek okulundan mezun olan 42 öğrenciye diplomaları verildi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, okulun mezun vermesiyle, Sultan 2. Abdülhamid Han’ın hayalini gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Erdöl, “Cennetmekan Sultan Abdülhamid Han’ın İslam coğrafyasına sağlık profesyonelleri yetiştirmek amacıyla 1903’te kurduğu Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane’nin bugün sahip olduğumuz imkanlarla daha ileriye taşınmasına müteveccih bir uygulama olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın bizatihi Somali’de açtığı okulun  mezuniyet törenine iştirak etmenin bahtiyarlığını yaşıyorum” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...