Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Golan'da skandal! 'Ramat Trump'ın temeli atıldı

Düzenleyen:
Golan'da skandal! 'Ramat Trump'ın temeli atıldı

DÜNYA Haberleri

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde ABD Başkanı Donald Trump'ın ismini taşıyacak yeni Yahudi yerleşim biriminin temelini attı.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde, Netanyahu'nun, ABD Başkanı'nın Golan'daki İsrail egemenliğini tanıma kararına teşekkür mahiyetinde olan "Ramat Trump" ismindeki yeni yerleşim biriminin temelini attığı belirtildi.

 

Netanyahu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Son 10 yılda biz  burada sınırda (Suriye sınırı) olmasaydık neler olurdu, hepimiz biliyoruz. İran  ile onun kolu olan Hizbullah'ın sınıra ve genel olarak Suriye'ye hakim olma  girişimlerine karşı çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

İsrail hükümeti, Trump'ın Golan Tepeleri'ndeki İsrail egemenliğini  tanımasının akabinde yeni yerleşim birimi inşa etme kararı almıştı.

ABD Başkanı Trump, 25 Mart'ta Beyaz Saray'da İsrail Başbakanı Binyamin  Netanyahu ile yaptığı görüşmede, "Golan Tepeleri üzerinde İsrail'in egemenliğini  ABD'nin resmen tanıdığını" ilan eden başkanlık kararnamesini imzalamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...