Titreme nöbetine sandalyeli tedbir

Titreme nöbetine sandalyeli tedbir

DÜNYA Haberleri

Son yirmi günde üç defa ‘titreme nöbeti’ geçiren Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yeniden titrememesi için çözüm bulundu.

Merkel, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen’i karşılama töreninde millî marşlar çalınırken tören alanına konulan sandalyede oturarak dinledi. Alman medyası, Başbakan Merkel’in isteği üzerine değiştirilen protokolün ülke tarihinde bir ilk olduğunu bildirdi. Başbakan, marşlar çalarken ellerini kavuşturdu ve sonra Frederiksen ile birlikte askerlerin önünde yürüyüp karşılama törenine devam etti. Merkel, çarşamba günü misafiri Finlandiya Başbakanı Antti Rinne’yi resmî karşılama töreninde üçüncü defa ‘titreme nöbeti’ geçirmişti. Ülke medyasında sağlık uzmanlarının yaptığı değerlendirmelerde, Başbakan’ın yaşadığı titremenin yoğun baskı altında olmaktan kaynaklandığı belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...