Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İran Hürmüz Boğazı'nda İngiltere'ye ait petrol tankerini alıkoydu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İran Hürmüz Boğazı'nda İngiltere'ye ait petrol tankerini alıkoydu

DÜNYA Haberleri  / İHA

İran Devrim Muhafızları, Hürmüz Boğazı'nda İngiltere'ye ait 'Stena İmpero' adlı petrol tankerini alıkoyduğunu duyurdu.

İran Devrim Muhafızları tarafından yayınlanan bildiride, Hürmüz Boğazı'nda İngiltere'ye ait 'Stena İmpero' adlı petrol tankerinin alıkoyduğu duyuruldu. Bildiride, “İngiltere’nin Stena İmpero adlı petrol tankeri Hürmüz Boğazı'ndan geçişi sırasında uluslararası kurallara riayet etmediği için alıkonulmuştur” bilgisi paylaşıldı. 
İngiltere’ye ait petrol tankerinin İran limanına götürüldüğü ve gerekli hukuki işlemlerin yapılacağı belirtildi. 

İngiltere’nin Stena İmpero adlı petrol tankerinin rotasının Birleşik Arap Emirlikleri'nin El Fucire limanından Suudi Arabistan’ın El Celil limanı olduğu biliniyor.

İngiltere’den açıklama: “Acil olarak bakıyoruz”

İngilitere Dışişleri Bakanlığı, ise alıkonulan petrol tankeri hakkında acil olarak ilgilendiklerini duyurdu.
İngiliz Devlet Televizyonu BBC’de yer alan haberlerde, İngiltere Dışişleri Bakanlığının, Hürmüz Boğazı'nda İran tarafından alıkonulan petrol tankeri konusunda yayınlanan rapor sonrasında "acil" olarak konuyla ilgili araştırma yaptıkları açıklandı. 

Geminin şirketi: “Gemiyle iletişim kuramıyoruz”

Geminin sahibi Stena Bulk şirketi ve işleten Northern Marine Management şirketi, İngiltere kayıtlı Stena Impero petrol tankerinin İngiltere saatiyle 16.00'da (TSİ 18.00) uluslararası sularda olduğunu doğruladı. 18.00’den sonra gemi ile iletişime geçemediklerini belirten şirket yetkilileri, Suudi Arabistan'a doğru hareket eden geminin kimliği belirlenemeyen botlar ve helikopterler ile rotasının İran'a doğru kuzeye yöneltildiği bilgisini paylaştı. Yetkililer daha sonra ise gemi ile iletişim kurulamadığını vurgulayarak, gemide 23 mürettebatın bulunduğunu kaydetti. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...