Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son 53 yılın en yüksek su baskını: İki ölü

Düzenleyen:
Son 53 yılın  en yüksek  su baskını: İki ölü

DÜNYA Haberleri

İtalya’da etkili olan sağanak yağışlar sebebiyle kanallarıyla ünlü Venedik’in birçok noktasında su baskınları oldu. Su seviyesi 187 santimetreye ulaşarak, 1966’daki sel felaketindeki 194 santimetre ölçümün ardından en yüksek seviyeyi gördü.

Çok sayıda gondol, sandal ve küçük vapur karaya vurdu. Birçoğu da battı. Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, şehirlerinin tarihî felaketle karşı karşıya olduğunu belirterek hükûmete acil müdahale çağrısında bulundu. San Marco baskında büyük zarar gördü. Şehir deniz sularına teslim oldu. Brugnaro, ayrıca Twitter hesabından Venediklilere, uğradıkları zararın fotoğraflarını çekerek belgelemeleri çağrısında bulundu. Veneto Bölgesel Yönetim Başkanı Luca Zaia “Kelimelerimi abartmıyorum ancak şehrin yüzde 80’i sular altında. Zarar tahmin edilmez, korkutucu boyutta” ifadelerini kullandı. Venedik lagünü içerisinde yer alan Pellestrina adasında da suların yükselmesi sonucu iki kişi hayatını kaybetti. VENEDİK İHA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...