Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB'li yetkili: Zıtlaşıp çözüm bulamayız

AB'li yetkili: Zıtlaşıp çözüm bulamayız

DÜNYA Haberleri

"Ankara ile yaşadığımız sıkıntılar diyalog ve müzakere ile çözülmeli"

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye ile zıtlaşmanın AB ile Türkiye ilişkilerindeki problemlere çözüm getirmeyeceğini söyledi. "Eski imparatorlukların geri gelmeye başladığını" iddia eden Borrel "Bunlardan üçü Rusya, Çin ve Türkiye. Bunlar küresel ve bölgesel yaklaşımlarla gelen eskinin büyük imparatorlukları. Bu durum bizim için yeni bir ortam sunuyor" diye konuştu. Doğu Akdeniz'deki gerginliğin düşürülmesi için yaz aylarında çaba gösterdiğini dile getiren Borrell, daha fazla çaba gerektiğini söyledi. AB'nin 21 Eylül'deki Dış İlişkiler Konseyi toplantısında ve 24 Eylül'deki AB Konseyi toplantısında Doğu Akdeniz konusunun ele alınacağını hatırlatan Borrell, Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimi ile dayanışma içinde olduğunu, bu toplantılarda Türkiye ile ilerleme olmaması hâlinde birçok seçeneğin masada olacağını söyledi.
AP'nin Türkiye ile gerginliğin düşürülmesine yönelik çalışmaları desteklemesini isteyen Borrell, gerginliğin düşürülmesini engelleyecek adımların Kıbrıs meselesinin çözümüne yönelik çabaları da baltalayacağını, Birleşmiş Milletler’in görüşmeleri yeniden başlatmak istediğini, AB'nin de bunu desteklediğini belirtti. Borrel şöyle konuştu: Türkiye ile zıtlaşarak sıkıntılara çözüm bulunamayacağı açık. Türkiye, AB'nin önemli bir komşusu. Coğrafyayı değiştiremeyeceğimize göre komşu olmaya devam edeceğiz. Türkiye aynı zamanda göç dâhil birçok konuda önemli bir ortak ve AB'ye aday ülke. Nüfusunun çok büyük çoğunluğu bizim değerlerimizi benimsiyor ama Türkiye'nin eylemleri ve Türkiye'de olanlar, ilişkilerimizin geleceği için soru işaretleri oluşturuyor ve acilen bu sorulara cevap bulmamız gerekiyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...