Everest'in 'ölüm bölgesi'nde bile plastik atık bulundu

Düzenleyen:
Everest'in 'ölüm bölgesi'nde bile plastik atık bulundu

DÜNYA Haberleri

Dünyanın en yüksek noktası Everest Tepesi’nde “ölüm bölgesi” olarak adlandırılan bölgede bile plastik atık izleri bulundu. Bölge, havadaki oksijen miktarının insanların yaşamasına imkan vermeyecek kadar az olması sebebiyle bu şekilde adlandırılıyor.

İngiltere’de Plymouth Üniversitesi’ndeki bilim adamları, bölgede polyester, akrilik ya da naylondan yapılmış kıyafetlerden kopmuş plastik lifler buldu. Liflerin, rüzgar sebebiyle de bölgeye gelmiş olabileceği düşünülüyor.

Everest’in zirvesine teyit edilmiş ilk tırmanış 1953’te yapıldı. Plastiğin insan hayatına girişi de 1950’lerde başladı. Profesör Richard Thompson, “Plastik, pratik oluşu ve dayanıklılığından dolayı hemen hemen her üründe kullanılmaya başlandı. Everest’in zirvesinde bile plastik izlerine rastlamamız bizi şaşırttı. Bu, artık bu konuda önlem alınması gerektiğinin de bir işareti” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...