Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk SİHA'larını başarısı Avrupa'yı endişelendirdi

Türk SİHA'larını başarısı Avrupa'yı endişelendirdi

DÜNYA Haberleri

Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı kullandığı SİHA'larla savaşın seyrinin değiştiğini yazan Alman Tagesschau sitesi "SİHA'nın sesini duyduktan sonra kaçmak için sadece yedi saniyeniz var" diye yazdı.

Alman medyası Türkiye'nin SİHA'lardaki başarısına geniş yer ayırmaya devam ediyor. "Tagesschau" sitesi, Türkiye'nin SİHA'ları kullanımında öncü olduğu yazdı. Suriye'nin "21. yüzyılın Savaş Laboratuvarı” olarak nitelendirildiği belirtilen haberde, Türkiye'nin insansız hava araçlarını silahlar ve diğer askerî teçhizatla elektronik ağlar üzerinden nasıl koordine ettiği anlatıldı. Azerbaycan'ın Ermenistan'a karşı elde ettiği zafer üzerinden SİHA'ları değerlendiren  sitesi "Bu kombinasyonun ne kadar güçlü olabileceğini gösterdiler. Azerbaycan, Türkiye ile stratejik askeri ortaklığından güçlü bir şekilde yararlandı. Dağlık Karabağ'daki Ermeni kuvvetleri siperlerine gömüldü” diye yazdı. Gazeteci Tatul Hakobjan, “SİHA'lar duyulur duyulmaz kaçmak için sadece yedi saniyenin var” derken Ermenilerin kullandığı eski tip uçaksavar sistemlerinin Bayraktar TB-2'yi tespit edecek durumda olmadığı kaydedildi.

"AVRUPA DURDURAMAZ"
Uzmanlara göre Avrupa devletleri Azerbaycan'ın kullanmış olduğu silahlarla mücadele edecek durumda değil. Polonya veya Fransa silahlı kuvvetlerinin hava savunma sistemleri sadece uçaklara yönelik. Küçük saldırı İHA'ları bu sistemlere yakalanmıyor ve savunma tedbirlerinin üstesinden gelebiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...