Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere'nin başı çocuk hırsızlarla dertte

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İngiltere'nin başı çocuk hırsızlarla dertte

DÜNYA Haberleri  / İHA

İngiltere’de son 5 senede çocuklar tarafından 39.635 araba hırsızlığı vakası gerçekleştirildi. Çocuk hırsızların sayısı her geçen gün artarken, yaşları da 6 yaşına kadar düşebiliyor.

Haber Merkezi

İngiltere’de son 5 senede çocuklar tarafından 39.635 araba hırsızlığı vakası gerçekleştirildi. Çocuk hırsızların sayısı her geçen gün artarken, yaşları da 6 yaşına kadar düşebiliyor. İngiltere polisi, çocukların organize suç örgütleri tarafından hırsızlığa yönlendirildiği görüşünde. Polise göre çeteler, WhatsApp gibi mesajlaşma uygulamalarını kullanarak çocukları ayartıyor. West Midlands polis yetkilisi Sir David Thompson, çeteler tarafından çocuklara içinde hırsızlık yapacakları arabalarla ilgili liste gönderildiğini ve çocukların nakit, kıyafet ya da spor ayakkabı vaadiyle hırsızlığa sevk edildiğini açıkladı. Thompson’a göre bu çeteler genelde uyuşturucu kaçakçılığıyla da alakalı. Polis kayıtlarına göre sadece 2019’da 6.756 arabada hırsızlık, yaşları 18 ve altındaki çocuklar tarafından işlendi. Başkent Londra arabalardan hırsızlık vakalarında ülkede başı çekiyor. Şehirde 2015-2019 yıllarında 18 yaşından küçükler tarafından bu tür 9.476 suç işlendi, bunun 7.847’ini 11-15 yaşları arasındaki çocuklar oluşturuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...