Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’in kişisel bilgileri internete düştü

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’in kişisel bilgileri internete düştü

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

Facebook’un 553 milyon kullanıcısının bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilen kişisel bilgileri, internette yayımlandı.

Sızdırılan bilgiler arasında Facebook CEO’su Mark Zuckerberg'in cep telefonu numarası, adresi, evliliğiyle ilgili bilgiler, doğum yeri ve kullanıcı numarası da var. Zuckerberg’le birlikte Facebook’u kuranlardan Chris Hughes ve Dustin Moskovitz’in de benzer bilgileri yayımlandı. Facebook sözcüsü, bilgilerin 2019’daki hack’lemeden ele geçirilenler olduğunu söyledi. Sözcü, “Bunlar 2019’da bildirilen eski bilgiler. Biz bunu zamanında fark ettik ve Ağustos 2019’da çözdük” dedi. Ele geçirilen bilgiler daha önce defalarca satılmış ve el değiştirmişti. Cumartesi günü bu bilgiler herkese parasız olarak sunuldu. Söz konusu bilgiler incelendiği zaman 533 milyon kişi arasında 20 milyon kişinin Türkiye'den olduğu görülüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...