Hafter, sivilleri askerî mahkemelerde yargılıyor

Hafter, sivilleri askerî mahkemelerde yargılıyor

DÜNYA Haberleri

Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı grubun lideri Halife Hafter, işlediği savaş suçlarının geniş yankılar bulmasının ardından bu kez de askerî mahkemelerde sivilleri mahkûm etmesiyle uluslararası toplumun gündeminde.

Selçuk Böke ANKARA

Uluslararası Af Örgütü’nün açıklamasına göre, Libya’nın doğusundaki askeri mahkemelerin Hafter’e muhalif olan ve eleştiren kişileri cezalandırmak amacıyla gizli ve adil olmayan yargılamalar yapıldığı belirtildi. Yüzlerce sivilin mahkûm edildiğine dikkat çeken Af Örgütü, 2018 ile 2021 yılları arasında 22 kişinin ölüm cezasına mahkûm edildiğini, yüzlerce kişinin hapis cezalarına çarptırıldığını, birçok sanığın tutukluluk sürecinde işkence ve diğer türde kötü muameleye maruz bırakıldığını aktardı. Siviller için askerî mahkemelerin kullanılması Hafter milislerinin muhalifleri cezalandırma ve korku iklimini sürdürme girişimini gözler önüne serdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...