Bir batında dünyaya gelen 9 bebek 2-3 ay kuvözde kalacak

Düzenleyen: / Kaynak: DIŞ HABERLER
Bir batında dünyaya gelen 9 bebek 2-3 ay kuvözde kalacak

DÜNYA Haberleri  / DIŞ HABERLER

Malili anne Halima Cisse (25), salı günü bir batında dokuz bebek dünyaya getirerek dünyada şaşkınlık ve sevince yol açmıştı. Şimdi beşi kız, dördü erkek bebeklerle ilgili olarak hastaneden üzücü bir açıklama geldi: Hamileliğin 30. haftasında dünyaya gelen bebekler 2-3 ay kuvözde kalacak.

 Bebekler yarım ila bir kilo ağırlıklarında dünyaya gelmişti. Ultrasonlarda yedi bebek görünüyordu. Fas’ın Kazablanka şehrindeki doğumun gerçekleştiği Ain Borja kliniğinin yöneticisi Profesör Youssef Alaoui, dokuz bebek doğumunun “son derece nadir” bir vaka olduğunu söylemişti. Doğumda 10’u doktor 25 sağlık görevlisi yer almıştı. Bebeklerin babası Mali’de bulunuyor. Mali Sağlık Bakanı Fanta Siby, şiddetli kanaması olan ve kan nakli yapılan annenin sağlığının iyiye gittiğini, birkaç hafta içinde memleketine gönderileceğini açıkladı. 

Dokuz bebek de hayatta kalırsa bu, dünyada bir ilk olacak. Rekor, 2009’da hayatta kalan sekiz bebekle Nadya Suleman’da. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DIŞ HABERLER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...