Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa’da şok! Pilotu hedefe bağlayıp savaş uçaklarıyla ateş açtılar

Düzenleyen:
Fransa’da şok! Pilotu hedefe bağlayıp savaş uçaklarıyla ateş açtılar

DÜNYA Haberleri

Fransa’da bir hava kuvvetleri pilotu, ordudaki meslektaşları tarafından hedefe bağlanıp savaş uçaklarıyla kendisine ateş açıldığı için travma geçirdiğini belirterek suç duyurusunda bulundu. Hava kuvvetleri sözcüsü faillere karşı “kuvvetli yaptırımlar” uyguladıklarını ifade etti.

HABER MERKEZİ

Fransa’da bir hava kuvvetleri pilotu, ordudaki meslektaşları tarafından hedefe bağlanıp savaş uçaklarıyla kendisine ateş açıldığı için travma geçirdiğini belirterek suç duyurusunda bulundu. İsmi açıklanmayan pilota göre dehşet verici olay, Mart 2019’da görev icabı Korsika’daki hava üssüne gönderildiğinde yaşandı. Pilot, meslektaşları tarafından bağlandığını, başına bir çuval geçirildiğini ve atış tatbikatı yapılan yerde hedefin yanına konularak 20 dakika boyunca savaş uçaklarıyla ateş açıldığını ifade etti. Avukatı Frederic Berna, Marsilya kentindeki bir mahkemeye olay hakkında kanuni şikayette bulundu. Dava dilekçesinde askeri pilotun başı kapalı ve kaskatı kesilmiş haldeki fotoğraf ve videoları da yer aldı. Meslektaşları aleyhinde aşırı şiddet uygulama ve hayatı tehlikeye sokma suçlamalarıyla dava açılması bekleniyor. Hava kuvvetleri sözcüsü, olay hakkında zamanında soruşturma başlattıklarını, faillere karşı “kuvvetli yaptırımlar” uyguladıklarını ifade etti. Yaptırımın ne olduğu açıklanmadı. Sözcü, “Hava kuvvetleri olarak personele yönelik fiziksel ve psikolojik tahribata yol açabilecek her türlü eylemi kınıyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...