Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Filistin Başbakanı Iştiyye: İsrail ırkçılığın en kötüsünü uyguluyor

Düzenleyen:
Filistin Başbakanı Iştiyye: İsrail ırkçılığın en kötüsünü uyguluyor

DÜNYA Haberleri

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail yönetiminin Filistin topraklarında ırkçılığın en kötü biçimini uyguladığını belirtti.

Hükümetten yapılan yazılı açıklamaya göre Iştiyye, Filistin'deki 58 büyükelçi, konsolos ve diplomatik temsilci ile Ramallah'taki Başbakanlık binasında bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Riyad Mansur'un da hazır bulunduğu görüşmede Iştiyye, Doğu Kudüs'te yer alan Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinli ailelerin evlerini tahliye etmeye zorlanmasının hukuki değil siyasi bir mesele olduğunu ve İsrail yargısının da siyaset tarafından yönlendirildiğini kaydetti.

İsrail yönetiminin, Filistin topraklarında ırkçılığın en kötü biçimini uyguladığını vurgulayan Iştiyye, uluslararası toplumu, İsrail'in Kudüs'teki ihlallerinin ve Şeyh Cerrah'taki tehcir planının durması için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Iştiyye, "Kudüs'te yaşanan olaylar ve halkın sömürgeciye karşı ayaklanması, kutsal kentin Filistinliler için taşıdığı ehemmiyeti ortaya koydu ve Filistin meselesini dünyanın ilk sırasına yerleştirdi." ifadesini kullandı.

- Kudüs'teki gerginlik

İşgal altındaki Doğu Kudüs, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayan Filistinlilere zorunlu göç tehdidi nedeniyle gergin günlere sahne oluyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırıları da kutsal kentteki gerilimi tırmandırıyor.

İsrail polisi, 7 Mayıs'ta yatsı namazı sırasında Mescid-i Aksa'yı basarak cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etmişti. Bölgede tansiyonu artıran saldırıda 205 Filistinli yaralanmıştı.

İsrail polisi, bu sabah da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla saldırmış, olayda 331 kişi yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...