Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail, Gazze'yi vurmaya devam ediyor! Saldırının adı: Surların Koruyucusu Operasyonu

İsrail, Gazze'yi vurmaya devam ediyor! Saldırının adı: Surların Koruyucusu Operasyonu

DÜNYA Haberleri

Katil İsrail, Gazze Şeridi'ne saldırılarını şiddetlendirdi. Mescid-i Aksa'da yaşanan saldırılar sürerken Filistin'in bir başka şehri Gazze de İsrail ordusunun uçakları tarafından roketle vuruluyor.

İşgalci İsrail, Mescid-i Aksa'da zulmünü sürdürürken İsrail Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları Gazze’de çeşitli bölgeleri vurmaya devam ediyor. Filistinli kaynaklar, İsrail’in Gazze Şeridi’nde yer alan Deir Al-Balah'ın doğusunda Filistinli grupların bulunduğu iki bölgeyi ve Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseirat kampının batısını vurduğunu açıkladı. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunis ve Refah'ta da bazı yerlerin vurulduğu aktarıldı. Kaynaklar ayrıca, Gazze’nin kuzeyindeki Abraj Al-Maqousi bölgesi ve El-Safina bölgesinin de hava saldırılarında hedef alındığını açıkladı.

NETANYAHU'DAN 'GÜVENLİK' TOPLANTISI
İsrail Başbakanı Netanyahu, Savunma Bakanı ve diğer güvenlik danışmanlarıyla acil olarak Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığında güvenlik toplantısı düzenledi.

SALDIRININ ADI: SURLARIN KORUYUCUSU OPERASYONU
İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlenen saldırılara “Surların Koruyucusu Operasyonu” adını verdi. Ayrıca İsrail, Gazze Şeridi’nden yapılan roket saldırıları nedeni ile Kerem Şalom Geçidi’ni kapattığını duyurdu. Gazze Şeridi’ne ana giriş olan geçidin insani yardım malzemeleri de dahil olmak üzere ikinci bir emre kadar tüm geçişlere kapatıldığı bildirildi.

HAMAS'TAN İSRAİL'E BİR ULTİMATOM DAHA
Hamas, İsrail güçlerinin Tapınak Dağı'ndan yerel saatle 02.00'ye kadar geri çekilmemesi halinde İsrail'e büyük çaplı bir saldırı daha düzenleyeceği konusunda uyarıda bulundu. Hamas tarafından erken saatlerde yapılan açıklamada ise, İsrail’in güvenlik güçlerini Tapınak Dağı ve Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nden yerel saatle 18.00’e kadar geri çekmemesi halinde saldırıya geçileceği bildirilmiş, Kudüs’teki çatışmalarda gözaltına alınan Filistinlilerin de 18.00’e kadar serbest bırakılması çağrısında bulunulmuştu.

8 HAMAS ÜYESİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ
İşgalci İsrail'in ordusu, Gazze’ye düzenlenen hava saldırılarında şu ana kadar 8 Hamas üyesinin öldürüldüğünü bildirmiş, saldırılarda ayrıca Hamas’a ait 2 roket rampası ve 2 karakolun imha edildiğini açıklamıştı.
Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında 9’u çocuk 20 kişinin hayatını kaybettiği, 65 kişinin de yaralandığı bildirilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...