Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Koronavirüsle mücadelede 'dedektör köpekler' göreve başladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Koronavirüsle mücadelede 'dedektör köpekler' göreve başladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Koronavirüsle mücadele kapsamında eğitilen 'dedektör köpekler' Tayland'da göreve başladı. Ter kokusundan koronavirüs hastalarını tespit edebilen köpeklerin, büyük pazarlar ve kalabalık gecekondu bölgeleri gibi insan trafiğinin yoğun olduğu yerlerde hızlı tespit amacıyla kullanılacağı kaydedildi.

Tayland'da Bangkok Chulalongkorn Üniversitesi araştırmacıları tarafından eğitilen köpekler için, koronavirüs hastalarının koltuk altlarından alınan binden fazla ter örneği kullanıldı. Dedektör köpeklerin, hastaların tespitinde yüzde 95 oranında başarı sağladığı kaydedildi.

Dedektör köpeklerin büyük pazarlar, gecekondu bölgeleri ve inşaat şantiyeleri gibi insan trafiğinin kontrolsüz ve yoğun olduğu yerlerde virüsün hızlı tespitinde yardımcı olacağı belirtildi.

KİŞİLER İLE TEMASA MÜSAADE EDİLMEYECEK

Köpeklerin güvenlik amacıyla kişiler ile temasına müsaade edilmeyeceği, sadece korumalı örnek kaplarında toplanan ter örneklerini koklayarak tespit yapacakları aktarıldı.

BİRÇOK ÜLKE ÖZEL KÖPEKLERDEN FAYDALANIYOR

Covid-19 hastalarının tespitinde özel köpeklerden faydalanmaya başlayan ülkeler arasında Finlandiya, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya ve Hindistan da bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...