Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Köpekler Covid’i hızlı testlerden daha iyi tespit ediyor

Düzenleyen:
Köpekler Covid’i hızlı testlerden daha iyi tespit ediyor

DÜNYA Haberleri

Köpeklerin, Covid’i hızlı testlerden daha iyi tespit ettiği ifade edildi. Enfeksiyonu yüzde 94 doğruluk oranıyla bulan köpeklerin havaalanlarına, iş yerlerine ve kamusal alanlara yerleştirilmeleri planlanıyor.

HABER MERKEZİ

Araştırmacılar, koronavirüsün ayırt edici bir kokusunun olduğunu, özel eğitimli tıbbi keşif köpeklerinin bu koku yardımıyla daha semptomlar ortaya çıkmadan hastalığı tespit edebildiklerini ifade ediyor. Şaşırtıcı olan, köpeklerin vakaları bulmasının yüzde 94 gibi çok yüksek bir oranda olması. Bu durum köpekleri, hızlı Covid testlerinden çok daha güvenilir kılıyor.

Durham Üniversitesi ve Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu’ndan bilim adamları, bulgularının “beklentilerin çok üzerinde” çıktığını bildirdi. Bundan dolayı köpeklerin iş yerleri, tiyatrolar, stadyumlar gibi yerlerde koronavirüs vakalarını tespit için kullanılabileceği ifade edildi.

Bilim adamları, havaalanlarına tıbbi keşif köpekleri yerleştirilmesi konusunda İngiltere Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’yle de temas halinde. Araştırmacılar, iki köpeğin, uçaktan inen 300 yolcuyu 30 dakika içinde taramadan geçirebileceğini ifade ettiler.

Köpekler tarafından pozitif olarak tespit edilen yolcular, sonucun doğrulanması için PCR testinden geçirilecek.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...