YouTube videosu NFT ile 760 bin dolara satıldı

Düzenleyen:
YouTube videosu NFT ile 760 bin dolara satıldı

DÜNYA Haberleri

ABD’de Howard Davies-Carr isimli adam, 2007 yılında, çocuğu Charlie 1 yaşındayken, 3 yaşındaki abisi Harry’nin parmağını ısırdığı bir video çekmişti. O video 14 yıl sonra NFT ile tam 760 bin dolara alıcı buldu.

HABER MERKEZİ

ABD’de Howard Davies-Carr isimli adam, çocuğu Charlie 1 yaşındayken, 3 yaşındaki abisi Harry’nin parmağını ısırdığı bir video çekmişti.

Howard, 55 saniyelik videoyu Mayıs 2007’de YouTube’a koyarken bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmiyordu.

YouTube videosu NFT ile 760 bin dolara satıldı

883 MİLYON KİŞİ İZLEDİ
Biraz eğlence olması maksadıyla yayımlanan “Charlie parmağımı ısırdı” videosu, 883 milyon kişi tarafından seyredildi ve tüm zamanların en çok seyredilen videoları arasına girdi.

Çocuklar delikanlı oldu ama videolar halen seyredilmeye devam ediyordu. Howard ve karısı Shelley (44), sponsorluk ve reklam anlaşmalarıyla şimdiye kadar yüz binlerce dolar kazandı.

Çift en büyük parayı da videoyu NFT (dijital sertifika) formuyla satarak elde etti. NFT, CharlieBitMe.com adlı site üzerinden online açık artırmada dijital para pirimi Ethereum üzerinden 760 bin dolara satıldı.

Videonun, satış sonrasında YouTube’dan ebediyen silineceği açıklandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...