Emekli kadın astronot bu kez uzaya turist olarak gidecek

Düzenleyen:
Emekli kadın astronot bu kez uzaya turist olarak gidecek

DÜNYA Haberleri

NASA’dan emekli kadın astronot, içindeki yeniden uzaya gitme arzusu ile harekete geçip, SpaceX Crew Dragon uzay aracıyla yapılacak olan uzay yolculuğuna turist olarak katılacak.

Astronot Peggy Whitson (61), en uzun süre uzayda kalan Amerikalı olarak tanınıyor. Whitson, NASA’dan emekli oldu ama içindeki uzaya gitme hevesi dinmedi. Bu kez turist olarak Uluslararası Uzay İstasyonu’na gidecek olan Whitson, uzayda sekiz gün kalacak. Astronot, aynı zamanda uzaya giden en yaşlı kadın olacak.

Emekli kadın astronot bu kez uzaya turist olarak gidecek

UÇUŞUN 2020'NİN İKİNCİ YARISINDA YAPILMASI PLANLANIYOR

Özel uçuş, ABD uzay taşımacılık şirketi SpaceX için çalışan Axiom firması tarafından organize ediliyor. Sefer, SpaceX Crew Dragon uzay aracıyla yapılacak. Whitson’a uzay yolculuğunda eski yarış arabası şoförü John Shoffner (65) da eşlik edecek. Dört kişilik ekibin diğer iki üyesi ise daha sonra belirlenecek. Uçuşun, 2022’nin ikinci yarısında yapılması planlanıyor. Uzay turizmi için ödenecek bedeller açıklanmadı ama daha önce her bir koltuğun 55 milyon dolara mal olacağı ifade edilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...