Hafter, her yerden kuşatılmış durumda

Hafter, her yerden kuşatılmış durumda

DÜNYA Haberleri

Güvenlik kaynakları, Hafter’in sonunun geldiğini belirterek Libyalı birçok aşiret liderinin darbeciden rahatsız olduğunu ifade ediyor.

Selçuk Böke ANKARA

Bir yandan kendisine bağlı unsurlar arasındaki çatışmalar, diğer yandan Uluslararası Ceza Mahkemesince (UCM) savaş suçlarıyla yargılanma tehlikesi altında olan Halife Hafter, Libya’da sıkıştı. Libya’nın doğu bölgesinde varlığını sürdürmeye çalışan Hafter, şimdi de sözde Genelkurmay Başkanı Abdul Rezzak en-Naduri’ye karşı kendini korumaya almak ve saf dışı edilme tehlikesinden kurtulma gayesinde olduğu yorumları yapılıyor.
Hafter’in sonunun geldiği belirten güvenlik kaynakları, Hafter’in uluslararası desteği kaybettiğini işaret ederken, Libyalı birçok aşiret liderlerinin Hafter’den rahatsız olduğunu ifade ediyor. Hafter güçlerinin arasındaki iç çekişmenin de ayyuka çıktığını aktaran kaynaklar, Hafter’in Libya’da “tek adam” olma hayallerinin çöktüğünü ve sonunun geldiğini belirtiyor.

BASKI ARTMAYA BAŞLADI
Güvenlik kaynaklarınca Hafer’in oldukça buhranlı bir dönemden geçtiğini aktarılırken, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından savaş suçları ile yargılanma ihtimalinin giderek artması ve hakkında savaş suçu işlemekten ABD’de açılan en az iki dava bulunmasının Hafter’i en çok zorlayan hususlar olduğu belirtiliyor. Ayrıca Hafter’in yüzbaşı rütbesiyle komutanlık yapan iki oğlu Saddam Hafter ve Halid Hafter’in de savaş suçuna karıştığına dikkat çekiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...