Pakistan'da terör saldırısı: 4 asker öldü

Düzenleyen:
Pakistan'da terör saldırısı: 4 asker öldü

DÜNYA Haberleri

Dünyanın en büyük sorunlarından biri olan terör insan hayatını tehdit etmeye devam ediyor. Pakistan’ın Belucistan eyaletinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmalarda; 4 asker hayatını kaybettiği, 8 asker yaralandığı, en az 4 teröristin ise etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Dünyanın terörden en çok etkilenen 7. ülkesi olan Pakistan'da yeni bir saldırı geçekleştirildi. Pakistan Silahlı Kuvvetler Halkla İlişkiler Biriminden (ISPR) verilen bilgiye göre, Belucistan’ın Ketta şehrinde teröristlerin güvenlik noktasına saldırı girişiminde bulunduğu kaydedildi.

TERÖRİSTLERİN HANGİ ÖRGÜTE MENSUP OLDUKLARI AÇIKLANMADI

Açıklamada, çıkan çatışmada 4-5 teröristin etkisiz hale getirildiği ve 7-8 teröristin yaralandığı aktarılırken, 4 askerin yaşamını yitirdiği ve 6 askerin yaralandığı belirtildi. Turbat’ta ise teröristlerin güvenlik güçlerine bombalı saldırısı sonucu 2 askerin yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, teröristlerin hangi örgüte mensup olduğuna dair bir bilgiye yer verilmedi.

TERÖRDEN EN ÇOK ETKİLENEN ÜLKELER

Merkezi Avustralya’da bulunan Ekonomi ve Barış Enstitüsü (IEP), "2020 Küresel Terörizm Endeksi"ni yayımladı. Endekse dair raporda 163 ülkede yıl boyunca meydana gelen terör olayları incelendi.
Endekse göre dünya genelinde terörden en fazla etkilenen ilk 10 ülke sırasıyla Afganistan, Irak, Nijerya, Suriye, Somali, Yemen, Pakistan, Hindistan, Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve Filipinler oldu.
Türkiye dünya genelinde 18'inci, ABD 29'uncu, İngiltere ise 30'uncu sırada yer aldı.
Türkiye Avrupa kıtasında ise terör saldırılarından en çok etkilenen ülke oldu.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...