Pfizer–BioNTech aşısı Hindistan varyantına karşı “daha az etkili”

Düzenleyen: / Kaynak: Dış Haberler
Pfizer–BioNTech aşısı Hindistan varyantına karşı “daha az etkili”

DÜNYA Haberleri  / Dış Haberler

İngiltere’de Ulusal Sağlık Araştırmaları Enstitüsü tarafından yapılan araştırmalar BioNTech'in Hindistan varyantında daha az antikor oluştuğunu gösterdi.

Araştırmaya göre Delta olarak da adlandırılan varyantta (B.1.617.2) antikorlar yaş ilerledikçe azalıyor, seviyesi de zamanla düşüyor.

CİDDİ HASTALIKLARDA DAHA AZ ETKİLİ

Antikor seviyeleri tek başına aşının etkinliğini göstermese de uzmanlar, düşük antikor seviyelerinin hala Covid-19'a karşı koruma ile ilişkili olabileceğini ifade ediyor. Araştırmanın, insanlarda Pfizer aşısının Delta’dan ciddi hastalıkları önlemede daha az etkili olduğu endişelerine yol açabileceği bildirildi.

DİĞER VARYANTLARA GÖRE DAHA BULAŞICI

Bu arada ülkede “Profesör Karantina” olarak bilinen Neil Ferguson, Delta’nın  diğer varyantlara göre yüzde 30 ila yüzde 100 arasında daha bulaşıcı olduğunu ifade etti.

Public Health England kurumu da varyantın diğer türlere göre insanları hastanelik etme ihtimalinin iki kat fazla olduğunu bildirdi ve ilk kez ülkede halen en yaygın türün Delta olduğunu duyurdu.

NORMALLEŞME SÜRECİ GECİKECEK

Bu gelişmeler, 21 Haziran’daki normalleşme hedefinin tutturulamayacağı endişelerine yol açtı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Dış Haberler
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...