Burkina Faso'da terör saldırısı: En az 100 sivil katledi

Düzenleyen: / Kaynak: AA/İHA
Burkina Faso'da terör saldırısı: En az 100 sivil katledi

DÜNYA Haberleri  / AA/İHA

Burkina Faso'nun kuzeyinde bulunan bir köye düzenlenen terör saldırısı sonucu yaklaşık 100 sivil hayatını kaybetti.

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'nun kuzeyinde yer alan Sahel bölgesindeki bir köye cumayı cumartesiye bağlayan gece gelen teröristler, köylülerin üzerine ateş açarak evleri ve pazar yerlerini yaktı. Saldırıda en az 100 kişi hayatını kaybetti.

3 GÜNLÜK ULUSAL YAS İLAN EDİLDİ

Bölgenin giderek artan şiddet dalgasıyla karşı karşıya olduğu belirtilirken, saldırının ardından 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Saldırıyı şu ana kadar üstlenen olmadı.

SALDIRILAR NEDENİYLE 1.14 MİLYON KİŞİ ÜLKE İÇİNDE YER DEĞİŞTİRDİ

Batı Afrika'nın Sahel bölgesinde El Kaide ve terör örgütü DEAŞ bağlantılı saldırılar, yıl başından bu yana özellikle Burkina Faso, Mali ve Nijer'de keskin bir şekilde artış gösterirken, en ağır darbeyi siviller aldı. Birleşmiş Milletler verilerine göre, Burkina Faso'daki şiddet nedeniyle 2 yıldan fazla bir süre içinde 1.14 milyondan fazla kişiyi ülke içinde yer değiştirmek zorunda kaldı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA/İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...