Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin'den Batı’yı tedirgin eden açıklama

Düzenleyen:
Putin'den Batı’yı tedirgin eden açıklama

DÜNYA Haberleri

Vladimir Putin, bir gazeteci tarafından kendisine yöneltilen "Rusya'nın aradığı kişilerden biri Londra’dan Tayland’a giden bir yolcu uçağındaysa, ülke hava sahası üzerinden geçerken uçağı zorla indirtir mi?" sorusuna verdiği cevapla Batı dünyasında tedirginliğe neden oldu.

HABER MERKEZİ

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko, muhalif blog yazarı Roman Protaseviç’i (26), Atina’dan Litvanya’ya giden yolcu uçağını “Bomba ihbarı var” diyerek savaş uçaklarıyla Minsk’e indirterek tutuklatmış, olay dünyayı şoke etmişti. St Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu’ndaki basın toplantısında, gazeteci Stas Natanzon, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “Rusya, aradığı kişilerden biri diyelim Londra’dan Tayland’a giden bir yolcu uçağındaysa, ülke hava sahası üzerinden geçerken uçağı zorla indirtir mi?” şeklinde bir soru yöneltti. 68 yaşındaki Kremlin lideri soruya "Söylemem" şeklinde cevap verdi. Bu yanıt, salondaki Rus katılımcılar ve Rus TV sunucusu Stanislav Natanzon tarafından kahkaha ve alkışlarla karşılandı.

BATI DÜNYASINI TEDİRGİN ETTİ

Yolcu uçağına müdahale ihtimalinin açık bir şekilde reddedilmemesi Batı dünyasını tedirgin etti. Putin, Batı dünyası eylem sebebiyle Lukaşenko’yu şiddetli sözlerle eleştirir ve ülkeye yaptırımlar uygulamayı planlarken, Belarus liderini Soçi’de denizde tekne gezintisine çıkarmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...