Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Macron'u tokatlayan kişinin kimliği belli oldu

Düzenleyen:
Macron'u tokatlayan kişinin kimliği belli oldu

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bugün bir vatandaş tarafından tokatlandı. Şahsın, kimlik bilgileri açıklandı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bugün Tain-l'Hermitage şehrinde turizm otelcilik lisesini ziyarete gitti. Ziyaret sonrası bariyerlerin arkasında kendisini bekleyen kalabalığa tokalaşmak için yaklaştı. Bu esnada kalabalıktan bir kişi, bir eliyle kolunu tuttuğu Macron’a diğer eliyle tokat attı. Saldırgan, Macron’a tokat atarken 11'inci veya 12'nci yüzyıllarda Fransız krallarının savaşlarda kullandığı nara olarak bilinen "Montjoie Saint-Denis!" (Gücümsün Koruyucu Aziz) şeklinde bağırdı, cümlesini "Kahrolsun Macronculuk" diyerek bitirdi. Şahıs ile 1 arkadaşı gözaltına alındı.

DÖVÜŞ USTASI ÇIKTI

Bu arada, saldırganın kimliği de belli oldu. Adı Damien T. olarak açıklanan gencin, 28 yaşında olduğu aktarıldı. Şahsın Avrupa Tarihi Dövüş Sanatları (HEMA) ustası olduğu belirtildi. Uzakdoğu kılıç kullanma sanatı olan Kendo yaptığı aktarıldı. Saldırganın sosyal medyada aşırı sağcı hesapları takip ettiği vurgulandı. Ancak ne kendisinin ne de arkadaşının sabıkasının bulunmadığı açıklandı.

 


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...