Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya, PKK’ya canlı kalkan olmak isteyen vekile izin vermedi

Almanya, PKK’ya canlı kalkan olmak isteyen vekile izin vermedi

DÜNYA Haberleri

Almanya’nın Düsseldorf Havalimanı’ndan Irak’ın Erbil şehrine gitmek isteyen ve polis tarafından engellenen heyetin “PKK için canlı kalkan” olmak için yola çıktığı, Almanya’nın NATO ortağı Türkiye ile ilişkilerin bozulmaması amacıyla havaalanında durdurulduğu iddia edildi.

Die Welt’in polis raporuna dayandırıldığı haberinde, ülkedeki PKK’ya yakın Kürt derneklerinin terör örgütüne destek olmak amacıyla “canlı kalkan” kampanyası başlattığı, haziran ayı içinde insanların gruplar hâlinde Irak’a gitmek için yola çıkacağı belirtildi. Gazetenin haberinde, Almanya’da yasaklı terör örgütü listesinde yer alan PKK’nın NATO üyesi Türkiye’ye karşı olan eylemlere katılması ya da pasif destek vermesinin Almanya’nın çıkarlarını önemli ölçüde etkileyeceği vurgulanarak “Alman veya Avrupa vatandaşlarının çatışmaya katılması Türkiye ile ilişkileri olumsuz etkileyecektir” denildi. Söz konusu heyet içinde Hamburg eyaleti Sol Parti Grup Eş Başkanı ve Eyalet Milletvekili Cansu Özdemir’in de bulunduğu açıklanmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...