Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiltere’de kampanya: Covid aşısı olmayan çocuklar da sınıflara alınmalı

Düzenleyen:
İngiltere’de kampanya: Covid aşısı olmayan çocuklar da sınıflara alınmalı

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de hükumetin Baş Sağlık Danışmanı Prof. Chris Whitty, Covid aşısı olmayan çocukların da sınıfa alınmalarını destekleyen bir kampanya başlattığını duyurdu.

İngiltere'de hükumetin Baş Sağlık Danışmanı Prof. Chris Whitty’nin, eğitimlerinin aksamaması için çocuklara da Covid aşısı yapılmasını değerlendirdiklerini söylemesi üzerine okullarda aşı mecburiyeti olmaması için kampanya başlatıldı.

YAKLAŞIK 55 BİN KİŞİ İMZALADI

Parlamentoda başlatılan imza kampanyasına şu ana kadar 54.895 kişi katıldı. Organizatörler, Whitty’nin açıklaması sebebiyle “son derece endişeli” olduklarını ifade ettiler.

"AŞI OLMAYAN ÇOCUKLAR DA SINIFLARA ALINMALI"

Çocuklar adına “UsforThem” kampanyasını başlatanlardan Molly Kingsley, “Eğitim her çocuğun temel hakkıdır. Bu, aşı olmaya bağlanmamalıdır. Çocuklara aşı, kendi menfaatlerinden ziyade toplum sağlığı açısından düşünülüyor. Çocuklara doğrudan fayda sağlamadığı düşünüldüğünde, onlardan uzun vadeli güvenlik verileri olmayan bir aşıyı olmalarını istemek mantıksızlık olur. Aşı olmayan çocuklar da sınıflara alınmalı” dedi.

Kampanyaya katılanlardan emekli çocuk doktoru Ros Jones da Faz 3 çalışmaları bitmeden 18 yaşından küçüklere aşı yapılmamasını istedi. Jones, “Risk-fayda hesaplaması, yeni teknolojiler kullanılan ve halen Faz 3 deneyleri yapılan aşıların sağlıklı çocuklara yapılmasını desteklemiyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...