Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cemal Kaşıkçı’yı öldüren 4 kişinin ABD'de eğitim aldığı iddiası

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Cemal Kaşıkçı’yı öldüren 4 kişinin ABD'de eğitim aldığı iddiası

DÜNYA Haberleri  / İHA

New York Times gazetesi, 2018’de Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini işleyen ekipteki 4 kişinin, bir önceki yıl ABD'de eğitim aldıklarını iddia ederek, bu kişilerin ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylanan bir sözleşme kapsamında askeri eğitim aldığını öne sürdü.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, Ekim 2018’de öldürülen Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili dikkat çekici bir iddiada bulundu.

CİNAYETİ İŞLEYENLERİN ABD'DE EĞİTİM ALDIĞI İDDİASI
Gazetede yer alan haberde, Kaşıkçı cinayetini işleyen ekipteki 4 kişinin bir önceki yıl ABD'de eğitim aldıkları iddia edildi.

Söz konusu kişilerin, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın onayladığı bir sözleşme kapsamında, özel sermaye fonu Cerberus Capital Management'a ait Tier 1 Group adlı şirket tarafından Suudi liderlerin korunması için verilen askeri eğitimlere katıldıkları öne sürüldü.

ABD SESSİZ KALACAĞINI SÖYLEDİ
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Amerikan yasalarına göre bu tür haber ve iddialarla ilgili bakanlığın yorum yapamayacağını söyledi.

Price ayrıca, ABD'nin Suudi Arabistan'a yönelik politikasının hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygıya öncelik verilmesine dayanacağını belirtti.

Öte yandan Suudi Arabistan ve Cerberus Capital Management’tan habere ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

SUUDİ ARABİSTAN BAŞKONSOLOSLUĞU'NDA KATLEDİLMİŞTİ
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018 tarihinde İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda katledilmişti.

Riyad, cinayete karışan 8 şüpheliyi hapis cezasına çarptırmıştı. ABD istihbaratı ise 26 Şubat'ta Kaşıkçı cinayeti ile ilgili bir rapor yayınlamış, raporda Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Kaşıkçı’nın öldürülmesini onayladığı açıklanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...