Covid-19’a karşı koku testi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Covid-19’a karşı koku testi

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

ABD’de Covid-19 teşhisi için hızla sonuç veren bir koku testi geliştiriliyor. SAFER Card denilen test, Texas’ta Southern Methodist Üniversitesi kampüsünde 18 yaş üzeri 163 kişi üzerinde denendi.

Deneklere üzerinde belirgin bir koku bulunan kart verildi ve elektronik ortamda “muz, yaban mersini, çiçek, üzüm, limon, nane, belli değil ve koku yok” şeklindeki 8 seçenekten birini seçmeleri istendi.

Yanlış seçim, koronavirüsün en ayırt edici belirtilerinden koku kaybına işaret ediyor.

Daha sonra PCR testiyle Covid-19 teşhisi konulan 16 kişiden 12’si koku testinden geçemedi. Negatif sonuçta doğruluk oranı ise yüzde 95,2 çıktı. Yani, koku testi dörtte bir yanlış negatif sonuç verebiliyor ama hemen hemen hiç yanlış pozitif sonuç çıkmıyor. California, San Diego ve Southern Methodist üniversitelerindeki bilim adamları, geliştirdikleri testin çok hızlı sonuç verdiğini ve çok ucuz olduğunu, okullar ve iş yerlerinde yaygın bir şekilde kullanılabileceğini ifade ettiler.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...