Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çinli veteriner maymunlardan kaptığı virüsten öldü

Düzenleyen:
Çinli veteriner maymunlardan kaptığı virüsten öldü

DÜNYA Haberleri

Çin'de ürküten bir olay yaşandı. Bir veteriner, ölü maymunlardan kaptığı virüs sebebiyle hayatından oldu.

Covid-19'un çıkış noktası olarak gözüken Çin'den yeni bir ürkütü haber daha geldi. Başkent Pekin’de 53 yaşındaki bir veteriner, mart başında, ölmüş iki maymunu inceledikten sonra "Monkey B" (BV) virüsüne yakalandı. Ardından bulantı ve kusma şikâyetleriyle hataneye kaldırıldı. 1 ay sonra ise ateş ve nörolojik semptomlar göstermeye başladı. Birkaç farklı hastanede tedavi gören veteriner, 27 Mayıs’ta hayatını kaybetti.

BÜTÜN TEMASLILARA PCR TESTİ YAPILDI
Nisan ortalarında bir grup araştırmacı, hastalığı tanımlamak için hastadan omurilik sıvısı, kan, burun sürüntüsü ve plazma dahil birtakım örnekler topladı. Çin Ulusal Viral Hastalık Kontrol ve Önleme Enstitüsüne gönderilen örneklerde, yapılan RT-PCR testleri sonucunda sadece BV virüsünün pozitif çıktığı bildirildi. Hayatını kaybeden hastayla yakın temasta olduğu düşünülen bütün yakınlarının testlerinin negatif çıktığı bilgisi paylaşıldı. Virüsün, veterinerler, hayvan bakım personelleri ve laboratuvar araştırmacıları için tehdit oluşturabileceği ifade edildi.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...