Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bağdat'taki halk pazarında patlama: 33 ölü

Düzenleyen:
Bağdat'taki halk pazarında patlama: 33 ölü

DÜNYA Haberleri

Irak'ın başkenti Bağdat'daki bir halk pazarında patlama meydana geldi. 33 kişinin öldüğü, 61 kişinin yaralandığı bildirildi. Patlamanın canlı bomba tarafından yapıldığı açıklandı

Hükümete bağlı sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın doğusunda yer alan Sadr bölgesindeki El-Vahilat halk pazarında patlama meydana geldi. 

Şii nüfusunun yoğun olduğu Sadr bölgesindeki el- Vehilat halk pazarında canlı bomba tarafından gerçekleştirilen terör saldırısında ölenlerin sayısının 33’e, yaralı sayısının ise 61'e yükseldiğini açıkladı.

TÜM PERSONELLER SEFERBER OLDU

Sağlık Bakanlığının patlama sonrası müdahaleler için hastanelerdeki tüm personelini seferber ettiği kaydedildi.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi de saldırı bölgesinden sorumlu komutanın gözaltına alınması ve saldırıya lişkin soruşturma açılması talimatı verdi.

PATLAMAYI CANLI BOMBA GERÇEKLEŞTİRDİ

Adını vermek istemeyen Iraklı bir güvenlik yetkilisi, Şii nüfusunun yoğun olduğu bölgede meydana gelen patlamanın patlayıcı kemer takan canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Yetkili, parçalanmış cesetler arasında bir kadına ait kimliğin bulunduğunu açıkladı. Terör saldırısında yaralıların çoğunun durumunun ağır olduğunu belirten yetkili, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini ifade etti.

Saldırının bayram öncesi alışveriş zamanına denk gelmesi nedeniyle hayatını kaybedenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunu dile getirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...