Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Madagaskar kurudu!

Madagaskar kurudu!

DÜNYA Haberleri

Afrika’nın doğusundaki Madagaskar adasını etkileyen kuraklık on binlerce kişinin hayatını tehdit ediyor. Yardım yapılmazsa toplu ölümler olabilir.

Afrika'nın doğusunda bir ada ülkesi olan Madagaskar, tarihte "sadece iklim krizi" nedeniyle ortaya çıkan ilk kıtlıkla mücadele ediyor. Birleşmiş Milletler'in (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), ülkenin güneyindeki binlerce ailenin açlığın eşiğinde olduğu uyarısında bulunurken Madagaskar'ın son 40 yılın en kötü kuraklığıyla karşı karşıya olduğu belirtildi. WFP İcra Direktörü David Beasley, bir milyon 140 binden fazla kişinin gıdadan yoksun kaldığı kuraklığın iklim değişikliğinden kaynaklandığını söyledi.

"HAYATTA KALACAK KADAR SAĞLIKLI OLANLAR"
Ülkede, ailelerin birkaç aydır çiğ kırmızı kaktüs meyveleri, yabani yapraklar ve çekirgelerle beslendiği aktarılırken Beasley, gıda dağıtım noktalarına ulaşmak için "saatlerce yürüyen" kadın ve çocuklarla karşılaştığını açıkladı. Beasley "Bu kişiler hayatta kalabilecek kadar sağlıklı olanlardı" dedi. Beasley, dünyanın bu bölgesinin iklim değişikliğinde hiçbir şekilde payı olmamasına rağmen "en yüksek bedeli ödediğini" ifade etti. En kötü etkilenen bölgeler arasındaki Ambovombe'de nüfusun yüzde 27'si hayati tehlikeyle karşı karşıya kalırken WFP Direktörü Beasley "Bu, en dayanıklı yardımseveri bile gözyaşlarına boğmak için yeterli" dedi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...