Avustralya'da Covid-19 kaynaklı can kaybı bini aştı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Avustralya'da Covid-19 kaynaklı can kaybı bini aştı

DÜNYA Haberleri  / AA

Avustralya'da son 24 saatte 1375 kişide koronavirüs tespit edildi, virüse yakalanan 4 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle can kaybı 1003’e yükseldi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüste can kaybı sayısı artmaya devam ediyor. Delta varyantının etkili olduğu Avustralya'da son haftalarda günlük Covid-19 vakaları en yüksek seviyelere ulaştı.

Eyalet sağlık bakanlıklarından yapılan açıklamalara göre, tam kapanmanın yürürlükte olduğu eyaletlerden Yeni Güney Galler (NSW), Victoria ve Avustralya Başkent Bölgesi’nde (ACT) Covid-19 kaynaklı can kaybı ve yeni vaka sayılarındaki artış sürüyor.

Delta varyantının en çok etkili olduğu eyalet NSW, son 24 saatte 1290 yeni vaka ile ülkenin en fazla Covid-19 vakası kaydedilen eyaleti oldu.

Diğer eyaletlerde can kaybı kaydedilmezken NSW’nin başkenti Sydney’de 4 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle eyaletteki can kaybı 147’ye çıktı.

Tam kapanma ve gece sokağa çıkma yasağının uygulandığı Victoria eyaletinde 73, ACT’de 12 kişide Covid-19 tespit edildi.

İLK DOZU YAPTIRANLARIN ORANI YÜZDE 57'Yİ AŞTI

Avustralya'da virüse yakalananların sayısı 52 bin 615’e çıktı, son 24 saatteki can kayıplarıyla virüsten ölenlerin sayısı 1003’e yükseldi.

Ülkedeki 18 bin 171 aktif vakadan 151'i yoğun bakımda olmak üzere 920 kişinin hastanedeki tedavileri devam ediyor.

Aşılama çalışmalarına hız verilen ülkede Covid-19 aşısının ilk dozunu yaptıranların oranı yüzde 57,5, ikinci dozu yaptıranların oranı yüzde 34,2 oldu.

Avustralya'da Covid-19 kaynaklı can kaybı bini aştı

YENİ ZELANDA'DA 53 YENİ VAKA

Yeni Zelanda Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 53 kişiye daha Covid-19 teşhisi konuldu.

Delta varyantı nedeniyle tam kapanmanın sürdüğü Yen Zelenda’da aktif vaka sayısı 603’e yükseldi, 37 kişi hastanede tedavi görüyor.

Ülkede bugüne kadar 3 bin 519 Covid-19 vakası görüldü, virüse yakalanan 26 kişi hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...