Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan kriz çıkaracak hamle! 'Ukrayna sınırımıza S-400 yerleştirin'

Düzenleyen:
Rusya'dan kriz çıkaracak hamle! 'Ukrayna sınırımıza S-400 yerleştirin'

DÜNYA Haberleri

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Vladimir Putin'den S-400 istedi. Gereçkesi ise Ukrayna'daki yaşanılan gerginlikler...

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeye ilişkin konuştu. Lukaşenko "Putin'e S-400 konusunu tekrar hatırlattım. Ülkemizin Ukrayna ile olan güney sınırını kapsayacak şekilde S-400 konuşlandırmayı düşündüğümüzü ifade ettim. Çünkü Ukrayna tarafından ülkemize yönelik hareketlilikler yaşanıyor" dedi.

"PUTİN TALİMAT VERDİ"
Ukrayna taraflarından gelecek tehditleri önlemek için S-400’e ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Lukaşenko, konuya ilişkin Vladimir Putin’in talimat verdiğini belirtti. Başkan Lukaşenko "Şu an için S-300 ile Batı tarafını tamamen güvenli şekilde kapsıyoruz. Ancak güney sınırlarımıza yönelik tehlikeleri Belaruslu ve Rus generallerle değerlendirdik. 1.200 kilometrelik Ukrayna sınırını da kapsayıp tehlikelere kapatmamız gerektiği kararını aldık. Bundan dolayı S-400'lere ihtiyacımız olacak. Putin bu konuyla ilgili de Rusya Savunma Bakanı’na talimat verdi ve alım için çalışmalara başladık" şeklinde konuştu.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...