Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Avrupa, Müslüman Türkiye'yi istemiyor'

'Avrupa, Müslüman Türkiye'yi istemiyor'

DÜNYA Haberleri

Türkiye'yi yıllardır komik sebeplerden dolayı oyalayan Avrupa Birliği'nin (AB) neden Ankara'yı Birliğe almadığına dair İngiltere merkezli The Economist dergisinde dikkat çeken bir yazı kaleme alındı.

İtiraf niteliğinde ifadelerin yer aldığı, The Economist'te yayınlanan makalede "Avrupalıların çoğunun Brüksel'de büyük bir Müslüman ulus istemediği" belirtildi. Türkiye'nin herhangi bir AB ülkesinden daha büyük ve halkının çoğunlukla Müslüman olduğuna dikkat çekilerek şöyle denildi: Pek çok Avrupalı seçmen, böyle bir ulusun AB'ye katılması ihtimaline korkuyla bakıyor. Dolayısıyla, demokratik yeterliliği ne olursa olsun AB'nin Türkiye'yi kabul etmeme ihtimali var. Bunun işaretleri, Avrupalı liderlerin sonucunu garanti etmeyecekleri 'açık uçlu bir süreç' üzerinde ısrarda bulundukları 2005 yılında üyelik müzakerelerinin başlangıcından beri mevcuttu. Diğer taraftan Afgan sığınmacıların durumuna işaret edilen analizde "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 'Avrupa'nın mülteci deposu' olmayacağını söyledi. Türklerin çoğu aynı fikirde" hatırlatması yapıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...