Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İlk Türk BM Genel Kurul Başkanı Bozkır görevi devretti

Düzenleyen:
İlk Türk BM Genel Kurul Başkanı Bozkır görevi devretti

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, dönem başkanlığını "zor bir dönemde" yerine getirdiğini söyleyerek görevini devrettiğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler'in 75'inci Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır'ın görev süresi doldu. Bu görevi üstlenen ilk Türk olan Bozkır, "zor bir dönemde" görev yaptığını söyleyerek, görevi Maldivler Dışişleri Bakanı Abdulla Shahid'e devretti.

"BM TARİHİNDE BÖYLE ZORLUKLA KARŞILAŞILMADI"

Bozkır, "Çok zor bir dönemde görevi ifa ettim. BM tarihine bakıldığında, bu tür bir zorlukla karşılaşılmadı. Görevi devraldığımda tamamen evden telekonferans yöntemiyle çalışan bir BM vardı. Herkes de ne yapıcağını bilmediği bir ortam vardı" dedi.

BOZKIR'DAN AFGANİSTAN MESAJI

Bozkır'ın gündeminde Afganistan da vardı. Taliban konusunda "sakin ve aklı selim" davranmak gerektiğini vurguladı.

Volkan Bozkır, "Zorlayarak Afganistan'da bir noktaya gelebileceğimiz bir tablo yok. Taliban'ın ne şekilde davranacağını görmemiz lazım. Taliban'ın dünyayla ilişkisini kurmak isteyip istemyeceğini görmemiz lazım" diye konuştu.

178 ülkenin desteğini alarak Türkiye'den BM Genel Kurul Başkanlığına seçilen Volkan Bozkır göreve geçtiğimiz yıl başlamıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...