Dört amatör astronotun uzay yolculuğu için geri sayım başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haberler
Dört amatör astronotun uzay yolculuğu için geri sayım başladı

DÜNYA Haberleri  / Haberler

Elon Musk'ın şirketi SpaceX tarafından üretilen Falcon-9 roketinin yörüngeye taşıyacağı Dragon kapsülüne binecek olan dört amatör astronotun üç gün sürecek uzay yolculuğu bugün başlıyor.

Dört amatör astronotun üç gün sürecek uzay yolculuğu bugün başlıyor.

UZAY TURİZMİ AÇISINDA ÖNEMLİ

Bu uzay yolculuğu, milyarder iş insanları Richard Branson ve Jeff Bezos'un benzer yolculuklarının ardından uzay turizmini geliştirme yolunda atılan önemli bir adım olarak görülüyor. Uçuş, ekipte yer alan ABD'li milyarder iş insanı Jared Isaacman tarafından finanse ediyor.

İLHAM VEREN DÖRTLÜ

Ekipteki diğer kişiler ise bir sağlık çalışanı, bir bilim eğitimcisi ve bir veri analisti bulunuyor. Diğer insanlara da macera yaşamaları için ilham vermeyi amaçlayan dörtlüye, bu nedenle Inspiration4 (ilham veren dörtlü) deniyor.

PERŞEMBE GÜNÜ HAVALANACAK

Roketin ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden yerel saatle 20:02'de (TSİ Perşembe 03.02) havalanması bekleniyor. Yeryüzünden 575 kilometre yükseğe çıkması hedeflenen kapsül, böylece Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan 150 kilometre daha yukarda bir yörüngeye sahip olacak.

ATLAS OKYANUSU’NA İNİŞ YAPACAK

Dörtlünün üç günlük yolculuk boyunca deneyler yapacağı ve büyük bir cam kubbeden dünyayı izleyeceği belirtiliyor. Kubbe, normalde Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'na bağlandığı uç kısmına yerleştirildi. Bu uçuşta Uluslararası Uzay İstasyonu'na bağlanılmayacak olması SpaceX'e böyle bir imkan sağladı. Yolculuğun sonunda kapsül Atlas Okyanusu'na iniş yapacak.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haberler
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...