Libya ekonomisini ayağa kaldırmak için imzalar atıldı

Düzenleyen:
Libya ekonomisini ayağa kaldırmak için imzalar atıldı

DÜNYA Haberleri

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin Mısır'a yaptığı ziyaretin ardından iki ülke arasında ilişkileri artıracak imzalar atıldı.

Mısır Hükûmet Sözcüsü Nadir Said "İki ülke arasında sanayi, tarım, tarımsal karantina, sosyal işler, havacılık güvenliği, deniz kirliliğiyle mücadele, araştırma, deniz kurtarma, konut, inşaat, gençlik, spor, petrol ve gaz alanlarından 14 mutabakat muhtırası imzalandı. Bunun yanı sıra Libya'da uygulanması planlanan projeleri gerçekleştirecek Mısırlı şirketlerle 6 anlaşmaya imza atıldı" dedi. Libya'da Mısırlı şirketler tarafından yapılacak projeler arasında Trablus kenti üçüncü çevre yolu, ülkenin kuzeybatısındaki Millite'de ve kuzeydoğusundaki Derne'de iki gaz istasyonu, Ecdabiye Calu arasındaki yol bakım onarımı yer alıyor. Öte yandan Libya ekonomisi için önemli olan iki önemli gelişme daha yaşandı. DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil "Libya'nın Misrata kenti ile İzmir arasında gemi seferlerini bu ay sonunda başlatmayı hedefliyoruz" dedi. Ayrıca Tunus'la iki aydan fazla süredir yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle kapalı olan sınır kapıları da dün yeniden açıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...