Bilim adamları, kedi videoları izleyecek gönüllüler arıyor

Düzenleyen:
Bilim adamları, kedi videoları izleyecek gönüllüler arıyor

DÜNYA Haberleri

ABD ve Kanada'da bilim adamları, kedi davranışlarının daha iyi anlaşılması ve kedi sağlığı ile refahını değerlendirmek için yapılan yeni bir çalışma kapsamında kedi videoları izleyecek gönüllüler arıyor.

Bilim adamları, kedi davranışlarını ve insanlar ile olan ilişkilerini daha iyi araştırmak için yeni bir çalışma başlatıyor. ABD California Davis Üniversitesi ve Kanada British Columbia Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, kedi videoları izleyecek gönüllüler aradıklarını duyurdu. Bilim adamları, aynı evde yaşayan en az iki kediye sahip kişilerin başvurularının değerlendirileceğini belirtirken, yeni araştırma ile kedi-kedi ve kedi-insan etkileşiminin daha iyi anlaşılması sağlanacak.

KATILIMCILARA VİDEOLAR İZLETİLECEK

Araştırma kapsamında katılımcılara farklı türde olumlu ve olumsuz kedi-kedi etkileşimlerini gösteren 10 kedi videosu gösterilecek. Ardından videoların 'son derece olumludan aşırı olumsuza' doğru derecelendirilmesi istenecek. Kedi sahiplerinin puanları, aynı videoları izleyecek olan davranış bilimcilerinin verdiği puanlarla karşılaştırılacak. 

Hayvanseverlere ayrıca, kendi kedilerinin videolardaki davranışlara ne sıklıkla benzer davranışlar gösterdiği sorulacak.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Araştırmaya yalnızca ABD ve Kanada'da ikamet eden kişilerin başvuru yapabileceği belirtilirken ayrıca başvuran kişilerin en az 18 yaşında olması ve aynı evde yaşayan iki kedi sahibi olması gerekiyor.

Bilim adamları, kedi videoları izleyecek gönüllüler arıyor

VETERİNERLER TARAFINDAN KULLANILACAK

Diğer taraftan araştırmacılar, kedilerin birbirine ısınmasının zor olduğunu ve bu yüzden aynı evde iki kediye bakan gönüllüler tercih ettiklerini söyledi. Çalışmanın bulgularının veterinerler tarafından kedi sağlığı ve refahını değerlendirmek için de kullanılacağı aktarıldı. (NTV)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...