ABD’de FETÖ’cüler birbirlerini dolandırdı

ABD’de FETÖ’cüler birbirlerini dolandırdı

DÜNYA Haberleri

FETÖ'cüler, Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçan terör örgütü üyelerini dolandırdı. Milyonlarca dolar gasbedildi. Amerikan yargısı harekete geçti.

FETÖ’nün Atlanta'daki sözde üst düzey isimleri, darbe girişiminden sonra Türkiye'den kaçan örgüt üyelerini, Ömer Casurluk’un Star Chain isimli şirketine yönlendirdi. Şirket, Amerika Birleşik Devletlerinde restoran açmak isteyenler adına markalar ile sözleşmeler imzaladı. Timur Efe olarak da bilinen Ömer Casurluk’un şirketi, yatırımcılara restoranları değerinin iki katı fiyata sattı.

Casurluk, para ödemeden bu restoranlara ortak oldu ve yatırımcıları da ortak olarak göstermedi. Yatırımcılar bir süre sonra dolandırıldıklarını anlayarak paralarını geri istedi ancak geri verilmedi. Dolandırılan örgüt üyeleri FETÖ’nün sözde üst yönetiminden yardım istedi. Sonuç alamayan örgüt üyeleri, 2020 yılında mahkemeye başvurdu. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu iddialar üzerine harekete geçti. FETÖ’cü Ömer Casurluk ve şirketi Star Chain hakkında dava açıldı. Jürili yargılama talep edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...