Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İslam karşıtlığıyla bilinen karikatürist Lars Vilks yanarak öldü

İslam karşıtlığıyla bilinen karikatürist Lars Vilks yanarak öldü

DÜNYA Haberleri

İslam karşıtlığıyla bilinen İsveçli karikatürist Lars Vilks geçirdiği trafik kazası sonucu araçta yanarak hayatını kaybetti.

İslam karşıtlığıyla bilinen ve çizdiği karikatürlerle İslam dünyasından büyük tepki toplayan İsveçli karikatürist Lars Vilks ile iki koruma polisi, geçirdiği trafik kazası sonucu yanarak öldü.

İsveç'in Dagens Nyheter gazetesinin haberine göre, Lars Vilks ve iki koruma polisi, Smaland bölgesinde bulunan Markaryd yerleşim yerine yakın bir otoyolda otomobilde ilerlerken kamn ile çarpıştı. Çarpışma sonucu meydana gelen patlamada araçlar alev aldı. Araçlarda bulunan 3 kişi yanarak ölürken, bir kişi de ağır yaralandı.

Yaralanan kişinin kamyon şoförü olduğu, otomobilde ölen kişilerin Lars Vilks ve iki polis koruması olduğu öğrenildi.Smaland polisi, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını duyurdu.

KARİKATÜRLERİ TEPKİ TOPLADI
2007 yılında İsveç'in yerel gazetesi Nerikes Allehanda, Lars Vilks'in Peygamber Efendimiz'e hakaret içeren karikatürlerini yayımlamış, karikatürler İslam dünyasında büyük tepkiye neden olmuştu. 2007 yılından bu yana gizli bir adreste yaşayan ve polis korumalarıyla gezen Vilks, birçok programda protesto edilmiş ve yumurtalı saldırıya uğramıştı.



 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...